Aan de temperatuur buiten merk je nog niet duidelijk dat we in de herfst zijn. Aan het licht en het donker wel. Steeds eerder wordt het ’s avonds donker en kan je de lampen binnen aan doen. ’s Morgens is het later licht. Vanuit de herfst-equinox van 23 september jl. – de dag dat licht en donker even lang duurde – gaan we richting de kortste dag.
Is de zomer de periode van naar buiten treden, de herfst nodigt uit weer naar binnen te gaan. Letterlijk, meer in huis zijn met dekens en kussens het comfortabel maken, kaarsen aan voor sfeer en warmte. De herfst is ook de periode dat je naar binnen keert om je klaar te gaan maken voor de winter. Je ziet het in de natuur, de bomen en de dieren maken zich klaar voor de koude periode. Zo kunnen wij ons ook gaan transformeren, meer de verstilling op zoeken, meer te verdiepen in jezelf. Uiteraard nodigt de herfst ook uit om boswandelingen in de prachtige natuur te maken, kan je samen met familie, vrienden genieten van de herfst-maaltijden.
Thema van de herfst kan dan zijn: geen moeite doen maar je overgeven aan het moment. Om jezelf de tijd te gunnen om te ontspannen. Om los te laten. Ervaringen zijn vaak moeilijk in woorden uit te drukken. Toch kunnen deze woorden je helpen je naar deze ervaring te brengen. Ieder heeft zijn of haar eigen ervaring en die kunnen net even anders zijn.

Ben jij toe aan de nodige ontspanning? Naast je al je werkzaamheden toe aan een moment jezelf op te laden? Je vakantie lijkt al weer zo lang geleden. Het is goed om even te rusten, te ontspannen. Gewoon niets.

Restorative Yoga is een vorm van yoga zonder inspanning. De focus ligt op het ontspannen, vertragen, tot rust komen. Er wordt gebruik gemaakt van dekens en kussens om het lichaam te ondersteunen, te laten rusten. De zachte houdingen en de aandacht voor de adem helpen je om het ontspannen te verdiepen. Om los te laten. Een mooie vorm van yoga die past bij dit seizoen.
Je wordt bij deze lessen uitgenodigd om te ervaren, bewust te voelen wat er in je leeft. Niet eraan voorbij gaan en negeren maar alles wat zich aandient te omarmen en weer los te laten. De lastige dingen en de mooie ervaringen die je tegenkomt.

De Restorative Yoga XXL lessen worden gegeven in Praktijk Purusha, Gildenveld 20a in Zeewolde. Een mooie, rustige locatie die makkelijk bereikbaar is en met voldoende parkeergelegenheid.

Kijk alvast voor meer informatie op Restorative Yoga – Ayoga en voor de geplande lessen.

Tot snel bij één van de yogalessen!

Categorieën: ABC

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *