Steeds meer mannen ontdekken de voordelen van yoga.
In de westerse wereld wordt yoga vaak door vrouwen beoefend, en je wilt als man met yoga beginnen maar ziet op tegen een les met (alleen maar) vrouwen?
Het maakt niet uit of je lenig bent, bij het vooroverbuigen wel of niet bij je tenen kan. Je hoeft jezelf niet in een ingewikkelde houding te wurmen. Je kan denken dat yoga niets voor je is. Juist dan is het zinvol regelmatig naar yoga te gaan.
Het helpt je fysiek en mentaal fit te zijn en te blijven. Je leert luisteren naar je lichaam, zodat je de eigen grenzen leert herkennen en te respecteren. Door ademhalingsoefeningen leer je de adem onder controle houden en zal het stress niveau minder worden. Concentratie, balans, coördinatievermogen en gecontroleerd gebruik van spieren worden gestimuleerd en verbeterd door yoga. Kortom, yoga heeft veel voordelen die je kunnen helpen bij het dagelijks leven.

In het kort::
Yoga verbetert de lenigheid en beweeglijkheid van je lichaam
Yoga helpt je een betere lichaamshouding te krijgen
Yoga maakt je lichaam sterker en verbetert je conditie
Yoga minimaliseert het stresslevel

De lessen zijn gebaseerd op de klassieke yoga, de inspanning en de ontspanning staan centraal. Fysieke en mentale grenzen worden opgezocht en verruimt. Er wordt geoefend met de aandacht naar binnen gericht. Om jezelf waar te nemen en (beter) te leren kennen.

Vanaf 7 november 2023 zal er een pilot starten in Harderwijk van 4 lessen!
Op de dinsdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur bij FysioTotaal, Achterste Wei 2.

Zelf stapte in januari 2014 voor het eerst op een yogamat in een yogastudio. Het begin van het ontdekken van yoga. Het bewegen, de houdingen, adem- en concentratieoefeningen, meditatie en de yogafilosofie. Na het volgen van een 4-jarige opleiding en diverse bijscholingen en lessen bij diverse leraren deel ik graag mijn kennis en ervaring op het gebied van yoga.
Yoga is meer dan rekken en strekken. Het gaat over bewustwording, het (weer) voelen van het lichaam. Gebaseerd op een complete levensfilosofie: fysiek, mentaal en emotioneel/spiritueel.

Kom ervaren wat yoga voor jou, als man, kan betekenen door mee te doen!