Hatha Yoga is een klassieke vorm van yoga die wereldwijd veel gegeven en beoefend wordt.
De asana (yogahouding) in de les, die gebaseerd is op de Raja Yoga, wordt statisch uitgevoerd. Dat wil zeggen dat er enige tijd dezelfde houding aangehouden wordt. Om zo te kunnen observeren wat je tegenkomt en om dat er te laten zijn. Door hier aandacht aan te geven kan er ruimte ontstaan. Na de houding is er de uitnodiging om de uitwerking hiervan te ervaren, zowel fysiek, mentaal als emotioneel/spiritueel.
Ook houdingen die meer concentratie en uithoudingsvermogen van de deelnemer vragen kunnen voorbij komen.

Pranayama (ademoefeningen) en meditatie zijn onderdeel van yoga. Ze komen met regelmaat terug in de les.

Mindful bewegen en met aandacht in het moment zijn is een vast patroon in de yoga. Zo krijgt het bewegen en in de houding zijn een meditatief karakter.

Naast krachtige yang houdingen worden er ook zachtere yin houdingen geïntegreerd in de les. Zittende of liggende houdingen die langer aangehouden worden. Om zo naast de spieren ook het bindweefsel te kunnen ontspannen.

Alle lessen worden afgesloten met Savasana. Een liggende houding waarin het ontspannen, de overgave, centraal staat.

Kenmerkend aan mijn lessen is de aandacht voor de adem en voor het lichaam. Door je hierop te focussen kom je in dit moment, in het nu. Mindful-yoga noem ik dit zelf. Jezelf tegenkomen hoort daarbij, het kan confronterend zijn, maar zo leer je meer en meer jezelf kennen. Je wordt bewust van je mogelijkheden en je grenzen. Op de yogamat kun je dit veilig oefenen, je komt mogelijk datgene tegen wat je in het dagelijks leven ook ervaart. Als je de weerstand op de yogamat accepteert dan mag je de rust en de stilte ervaren, mag je één worden met de asana. Zo wordt de yogales meditatief, ervaar je ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk. Je begrijpt dat dit niet in een les is te leren, geef jezelf hiervoor tijd en ruimte. Mijn les is voor volwassenen van alle leeftijden, en zowel door beginners al gevorderden te volgen.