Restorative Yoga (herstellende yoga) is een vorm van yoga zonder inspanning. Tijdens deze verstillende les wordt je begeleid in de houdingen waarbij de focus ligt op vertragen, tot rust komen, ontspannen.
In de liggende en zittende houdingen wordt het lichaam optimaal ondersteund door kussens en dekens. De ondersteunende houdingen helpen je om je lichaam beter te voelen en worden langer aangehouden, zo’n 10 tot 15 minuten. Zo heb je voldoende tijd om van de ‘doe-modus’ over te schakelen naar de ‘zijn-modus’. De zachte houdingen en de aandacht voor je adem nodigen je uit om diep te ontspannen. Hierdoor krijgt ook het zenuwstelsel de gelegenheid om te ontspannen. En vanuit die ontspanning voel je je weer opgeladen aan het einde van deze les. Door deze vorm van yoga met regelmaat te beoefenen kun je je lichaam en geest herstellen van overbelasting.
Restorative Yoga werkt positief bij stress gerelateerde klachten. Voor iedereen die wil (leren) ontspannen. De hele les is een rustmoment en gaat om zorgzame aandacht voor jezelf.

Kenmerken:
-zachtheid
-rusten
-ontspannen
-herstellen
-zorgzame aandacht
-tijd voor jezelf

Specifiek bij:
-burn-out
-stress gerelateerde klachten
-algemene vermoeidheid
-herstellend van een blessure
-chronische ziekte

Voordelen:
-verbetert de slaap
-vermindert spierspanning
-vermindert algemene vermoeidheid
-vermindert spanning en stress
-ondersteunend en herstellend
-brengt balans en diepe ontspanning


RESTORATIVE YOGA XXL
Regelmatig is de Restorative Yoga XXL in Praktijk Purusha, Gildenveld 20a in Zeewolde.
Tijdens deze extra lange (2,5 uur) verstillende les, word je begeleid in de oefeningen uit de Restorative Yoga (herstellende yoga). Dit is een zachte vorm van yoga, waarbij de focus ligt op vertragen, tot rust komen, ontspannen. De extra lengte van deze les is enorm behulpzaam om het ontspannen te verdiepen en alle tijd en ruimte te hebben om echt los te laten.

Op de volgende datum is er een Restorative Yoga XXL in Zeewolde:
Vrijdagavond 19 januari 19.00 tot 21.30 uur
Vrijdagavond 23 februari 19.00 tot 21.30 uur
Zondagochtend 7 april 9.30 tot 12.00 uur
Vrijdagavond 17 mei 19.00 tot 21.30 uur
Vrijdagavond 21 juni 19.00 tot 21.30 uur

Kosten voor deze les: € 35,00

Aanmelden via mail: adriaanvanek@gmail.com of via WhatsApp: 0634286528
Aanmelden kan ook via de website van Praktijk Purusha.

Na mijn opleiding als yogadocent bij Raja Yoga ben ik bijgeschoold in restorative yoga. Tijdens de scholing ontdekte ik steeds weer hoe belangrijk het is om echt te ontspannen. Dat wat geleerd en zelf ervaren is wordt je meegegeven tijdens deze les. Om het lichaam rust te geven, om zo weer voldoende energie te hebben. Tijdens de yogales leg ik de nadruk op de adem, om je adem te gebruiken tijdens het ontspannen. Alle ruimte is er om te voelen, het gaat in de zorgzame aandacht voor jezelf ook om dat je je eigen lichaam goed leert voelen. Om jezelf die aandacht te geven die nodig is, niet alleen tijdens de les maar ook daarna.

Adriaan van Ek, yogadocent Ayoga