Wat betekend yoga voor jou? Voor de een is yoga een fysieke workout, voor de ander is het een manier van leven. Waarom ben jij met yoga begonnen, of waarom juist niet?
De essentie van yoga is niet om lenig te worden. Waar het in yoga om gaat is het tot rust brengen van de geest. Het beheersen van de geest en de wilskracht. Yoga is dus geen doel maar een middel. Een middel om je weer met jezelf te verbinden. Het gaat niet alleen om het fysieke lichaam, het gaat om de mens al geheel. Lichamelijk, mentaal en spiritueel. Door hier aandacht aan te geven kan je ervaren hoe je functioneert. Hoe gedachten en overtuigingen je belemmeren in groei, in je ontwikkeling. Aan jou de keuze om een negatieve gedachte of een overtuiging vast te houden, te blijven voeden. Of te kiezen om flexibel, lenig, mee te bewegen. Zo kan yoga doorwerken in je dagelijks leven. Door hier bewust van te zijn en met de aandacht erbij te blijven, kom je bij de essentie van jezelf.

Categorieën: ABC

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *