Deelnemers van mijn yogagroepen kennen de vraag: waar ben jij dankbaar voor? Aan het einde van de les eindig ik met dankbaarheid. Dankbaar voor de yogales die je net meegemaakt hebt. Niet alles is zomaar vanzelfsprekend, je mag er dankbaar voor zijn. Ik vraag ze dan waar ze zelf dankbaar voor zijn, dat kan iets groots zijn of iets kleins. En het is goed om bij jezelf te voelen, te ervaren, wat het met je doet, om dankbaar te zijn. Voor mijzelf, als docent, geldt die vraag dan ook. Dankbaar dat ik de yogales heb mogen geven. Dankbaar voor de deelnemers, want zonder hen zou er geen les zijn. Daarnaast inspireren ze mij om de les voor te bereiden en te geven. En zo zijn er veel dingen in het leven waar je dankbaar voor kan zijn.
Het is goed om regelmatig de vraag aan jezelf te stellen waar je dankbaar voor bent. De dingen die je doet en meemaakt op een dag hebben dan meer diepgang, worden intenser, als je er bewust bij stil staat en er dankbaar voor bent.
Het kan een mooie start van de dag zijn om dankbaar te zijn voor de nieuwe dag. Of aan het einde van de dag dankbaar te zijn voor de dag met alles wat je gedaan en meegemaakt hebt. Ook als niet alles gaat zoals je zelf graag zou willen.
Mooi als je zo vanuit dankbaarheid kan en mag leven. Bewust van alles om je heen. Bewust van jezelf, van je eigen leven. Het maakt je gelukkiger. Wie wil dat nou niet?
Als je yoga wilt volgen in Amersfoort bij Ayoga dan is er op dit moment plek op maandagavond om 18.45 uur. Ook bij de seniorengroep op donderdagmiddag is er plek om mee te doen. Neem contact op voor informatie of om je aan te melden.

Categorieën: ABC

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *