Ben jij bekend met de chakra’s? Het woord chakra komt uit het Sanskriet (net als het woord yoga) en betekend ‘wiel of schijf van licht’. Het zijn centra van energie. Er zijn 7 hoofdchakra’s, waarvan er 6 gegroepeerd zijn in/bij de wervelkolom. De eerste bij de stuit, de anderen tot aan het midden van het hoofd, de 7de chakra bevindt zich boven de kruin. Deze chakra’s hebben verschillende kleuren van de regenboog en iedere chakra reguleert een eigen vorm van energie.
Zo helpt elk chakra om bepaalde aspecten van ons bewustzijn uit te drukken*:
1 Je mag een basis voelen en daarin rusten. 2 Je mag het leven toelaten en je eraan toevertrouwen. 3 Je mag je kracht naar buiten laten komen en weer terugnemen en stil worden. 4 Je mag je hart openstellen en liefdevol geven en ontvangen. 5 Je mag de wereld vormgeven en tot uiting brengen wat er nu is. 6 Je mag jezelf volledig kennen en volledig accepteren.* N. Dekkers
De 7de chakra verbindt de lichamelijke energie van deze 6 chakra’s met de universele, goddelijke, energie.
Yoga is oefening. Met yogabeoefening kun je de aandacht op deze subtiele energie richten door middel van o.a. de houding (asana) en meditatie. Om zo de energie in beweging te krijgen, te laten stromen. Om zo de kleuren van de regenboog te activeren in je eigen leven.
Dat doen we in een yogales. Ervaar zelf wat yoga met je doet.
En als je niets met chakra’s hebt, dan ben je ook welkom! 😉

Categorieën: ABC

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *