De driehoek in het logo van Ayoga staat voor stabiliteit en stevigheid. In de architectuur vormt dit de basis van zogenaamde vakwerkconstructies. Grote staalskeletbouwsels als een hijskraan maken hier gebruik van.
Drie rechte lijnen verbonden met elkaar met een ruimte daartussen. Het is het symbool van volstrekte harmonie, symbool van de drie-eenheid. Ook in de tijd kennen we deze drie: verleden, heden en toekomst.  
We leven in een wereld van tegenstellingen: zwart en wit, koud en warm, boven en beneden. Maar er is ook nog grijs, lauw en midden. Zo is er altijd een drie-eenheid. Net als in de christelijke traditie: de vader, de zoon en de heilige geest. Bij de rozenkruisers staat het voor: goedheid, waarheid en gerechtigheid. Ze vormt een volledige daad van hoofd, hart en handen.
De driehoek met de horizontale lijn onderaan is een mannelijk symbool en een zonneteken. Het is het symbool voor vuur, goddelijkheid, leven en het hart.

Categorieën: ABC

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.